Home > Actueel > Nieuwsarchief   > Docus de Das nieuwe mascotte gemeente Landerd  
Deel deze pagina: 

Actueel

Nieuwsarchief

Steun ons:
Doneer Online
Vriendenloterij
Wordt gesteund door:
VriendenloterijStichting DierenLot
Toerisme Landerd 04-12-2006

Docus de Das nieuwe mascotte gemeente Landerd


Landerd heeft een echte primeur: als eerste heeft deze gemeente in de regio Noordoost-Brabant een heuse mascotte. Docus de Das is op vrijdag 1 december jl. onthuld en laat zien waar de gemeente zich op toeristisch gebied mee kan identificeren!

Het Platform Toerisme Landerd heeft het initiatief genomen voor de ontwikkeling van de mascotte. Dit naar aanleiding van het promotieplan dat voor de gemeente in maart dit jaar is gepresenteerd. In dit plan worden duidelijke mogelijkheden geschetst waarmee het Platform Toerisme Landerd het toeristisch aanbod van de gemeente duidelijk in de regio kan profileren en biedt handvatten voor verdere promotionele activiteiten.

Docus de Das
Dat gekozen is voor een das, lijkt voor zich te spreken. Landerd is een groene gemeente met veel natuurgebieden, zoals de Maashorst waar de das veel voorkomt.

Kaart- en kwartetspel
De mascotte wordt zichtbaar op verschillende manieren. Ten eerste is een kaart- en kwartetspel in één uitgebracht, met de belangrijkste toeristische highlights van de gemeente. Docus de Das heeft hierin een prominente plaats gekregen. Met dit échte souvenir kan ook na een vakantie in de gemeente door de toerist de Landerd-beleving nog een keer worden ervaren. Vanaf volgend jaar zal Docus onder andere ook als ijsje en als knuffelbeer te verkrijgen zijn. Burgemeester Willy Doorn kreeg het eerste exemplaar uit handen van Toon Schoenmakers, voorzitter van het Platform Toerisme Landerd.

Presentatie
Tijdens de presentatie zijn ook de plannen van het Platform Toerisme Landerd toegelicht, die in sterke mate zijn toegespitst op verdere regionale samenwerking en verdere kwaliteitsverbetering. Aansluiting zal worden gezocht bij de ontwikkelingen in het Maashorstgebied, en de regionale promotiecampagne Bijzonder Noordoost-Brabant van de Regio-VVV.