Home > Ontdek de das > Boeken over dassen > Bommel, Vreugdenhil, La Haye: De Das  
Deel deze pagina: 
Steun ons:
Doneer Online
Vriendenloterij
Wordt gesteund door:
VriendenloterijStichting DierenLot
Placeholder Picture

9050115365    978-9050115360
De Das

Bommel, Vreugdenhil, La Haye: De Das
Titel: De Das

Schrijver: Bommel, Frans van; Vreugdenhil,
Stefan; La Haye, Maurice
Illustraties:
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Plaats van uitgifte: Zeist
Jaar van uitgifte: 2015
ISBN-10: 9 050 11536 5
ISBN-13: 9789050115360
Bindwijze: Gebonden
Formaat: 24,5 cm x 17,5 cm
Aantal bladzijden: 136
Taal: Nederlands
Genre: Informatief / Wetenschappelijk

Inhoud

Het gaat weer goed met de das in Nederland! Na een dieptepunt in de jaren 80 nemen de aantallen weer toe en komt de soort op steeds meer plekken in ons land voor.
Toch hebben de meeste mensen in Nederland nog nooit een das gezien. Ook voor mensen die actief zijn in het buitengebied, zijn ontmoetingen met de das schaars. De fraai getekende das, een op het eerste gezicht niet te missen soort, is vooral ’s nachts actief en komt meestal pas na zonsondergang tevoorschijn. Hierdoor zijn de waarnemingskansen sterk beperkt. Vanwege deze combinatie heeft de das iets mysterieus over zich.
Dit boek brengt de vele facetten van dit boeiende dier naar voren. De auteurs laten zien dat de terugkeer van de das een succes is dankzij het gevoerde Nederlandse natuurbeleid en een verrijking voor de natuur. Naast informatie over de ecologie, geschiedenis, bedreigingen en het fantastische herstel van de populatie schetsen ze een toekomstbeeld voor de das in Nederland. Het geheel is verrijkt met interviews met mensen die al jarenlang betrokken zijn bij de das.
Ecologie en leefwijze; Herstel van de populatie, aantalsontwikkeling en verspreiding; Bescherming: naast de wettelijke bescherming ook de ontsnippering van het landschap door onder meer dassentunnels; Cultuurhistorie; Interviews met ieder een eigen blik op de das

‘De Das’ is een rijk geïllustreerd naslagwerk voor enthousiaste natuurliefhebbers en professionals die meer te weten willen komen over dit bijzondere dier.