Home > Ontdek de das > Boeken over dassen > Les Stocker: Gebracht in een doos  
Deel deze pagina: 
Steun ons:
Doneer Online
Vriendenloterij
Wordt gesteund door:
VriendenloterijStichting DierenLot
Placeholder Picture

9065904425    978-9065904423
Gebracht in een doos

Les Stocker: Gebracht in een doos
Titel: Gebracht in een doos

Schrijver: Stocker, Les
Illustraties:
Uitgever: Areopagus
Plaats van uitgifte: Diemen
Jaar van uitgifte: 1989
ISBN-10: 9 065 90442 5
ISBN-13: 9789065904423
Bindwijze: Paperback
Formaat: 20,5 cm x 20,5 cm
Aantal bladzijden: 223
Taal: Engels
Genre: Waargebeurd verhaal

Inhoud

Belevenissen in een wilde dierenziekenhuis
Het is acht uur 's ochtends als de eerste kartonnen doos wordt afgeleverd bij Sue en Les Stocker. Dit keer is het een duif met een gebroken vleugel. Als de vleugel bijna is gespalkt, gaat de telefoon: er is een das aangereden tien kilometer verderop: of Les zo vriendelijk wil zijn het gewonde dier op te halen.

Wij zijn getuige van de gang van zaken in het wilde-dieren-ziekenhuis van Les Stocker, die ons meeneemt op zijn reddingstochten van gewonde dieren en naar de veearts als een operatie onontbeerlijk is. In zijn achtertuin in het Engelse Aylesbury waar zijn dierenziekenhuis gevestigd is, wordt dag en nacht een verscheidenheid aan dieren afgeleverd die echter twee dingen gemeen hebben: ze worden gebracht in een kartonnen doos en ze hebben hulp nodig. En wie er ook om hulp vraagt; vos, konijn, das, haas, meeuw, duif, uil, vleermuis, valk, zwaan, pad, reiger of egel, bij Sue en Les Stocker zijn ze aan het goede adres.
Hoe vertederend en humoristisch veel verhalen in dit boek ook mogen zijn, de ondertoon is altijd ernstig. Immers heel vaak is de mens de oorzaak van het dierenleed. "Gebracht in een doos" is een uniek boek, warm, ontroerend en tot nadenken stemmend, maar ook praktisch en informatief, en met vele, duidelijke en bondige instructies voor eerste hulp.