Home > Organisatie > Dierenambulance  
Deel deze pagina: 

Organisatie

Dierenambulance

Steun ons:
Doneer Online
Vriendenloterij
Wordt gesteund door:
VriendenloterijStichting DierenLot
Dassen dierenambulance
Dode, gewonde of hulpbehoevende das? Bel 24/7 de dierenambulance van de Dassenwerkgroep Brabant!
  06-48279968

Dierenambulance

Stichting Dassenwerkgroep Brabant heeft een eigen dierenambulance die volledig bemand wordt door vrijwilligers. De vrijwilligers van de dierenambulance zetten zich met veel enthousiasme en betrokkenheid in om hulpbehoevende dassen te redden.
Bovendien worden dode dassen opgehaald en onderzocht en eventueel doorgestuurd naar het DWHC in Utrecht voor onderzoek naar dierziekten of naar Wageningen UR in Lelystad als het vervolging betreft. In het geval van een doodgereden moederdas proberen ze bij de betreffende dassenburcht de verweesde jonge dasjes te redden. Hiervoor blijven ze vaak hele nachten in het bos en gaan de vrijwilligers zelfs het hele land door.
De dode dassen worden ook geregistreerd. Dit om toekomstige aanrijdingen en onnodig dierenleed te voorkomen en de verkeersveiligheid voor de mens te bevorderen.

Vanzelfsprekend wordt er ook regelmatig hulp geboden aan andere (wilde) dieren.

Tegen een geringe vergoeding verzorgt de dierenambulance ook taxiritten. Wij brengen u en uw kleine huisdier(en) naar bijvoorbeeld de dierenarts, pension of het nieuwe adres bij een verhuizing.

Onze dierenambulance is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar op 06-48279968

  Wat te doen met een dode das?
  Wat te doen met een levende das?

Verweesd dasje gered

Regio

De dierenambulance van Stichting Dassenwerkgroep Brabant is actief in:

  Noord-Brabant
  Noord-Limburg
  Zuidelijk Gelderland
  Voor levende dassen, in overleg, landelijk.

DierenLot

Stichting DierenLot
Stichting DierenLot is voor een beter lot van (wilde) dieren in nood. Nog veel te veel dieren leiden in Nederland een buitengewoon beroerd bestaan. Ze worden opgesloten in veel te kleine hokken, soms ernstig mishandeld, gewond op straat gezet of gewoon maar aan hun lot overgelaten. Dit kan niet en dit mag niet gebeuren.

Stichting DierenLot trekt zich het lot van deze dieren erg aan en wil ze graag helpen. Ze vinden het daarbij belangrijk om met name lokale en regionale, kleine en middelgrote, organisaties te steunen. Want die hebben het verreweg het moeilijkst met het financieren van hun hulp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opvangcentra, dierenasiels of organisaties in het land die zich met het redden van dieren bezig houden, zoals de dierenambulances.

Zij hebben veelal financiële steun nodig voor het betalen van verbouwingen, aanschaf van materieel, medicijnen of bijvoorbeeld het betalen van operaties. Het zijn maar enkele voorbeelden.

Maar ook transport is een vaak voorkomend probleem. Veelal rijden organisaties rond met ambulances, bestelauto's of zelfs privéauto's, die qua onderhoud te duur worden om nog te gebruiken. De kosten van reparaties stijgen dan vaak de pan uit. Ook bij dit probleem wil DierenLot hulp bieden!

Voor het werk van de Dassenwerkgroep Brabant is goed vervoer nodig en, ook heel belangrijk voor de veiligheid op de openbare weg, een auto die goed zichtbaar is. Stichting DierenLot heeft diverse uitvoeringen van dierenambulances. Wij hebben gekozen voor een kleine Dieren Transport Ambulance.
Het idee van een kleinere dierenambulance is ontstaan uit efficiency. Veel ritten willen in de praktijk nog wel eens onnodig met een grote dierenambulance gemaakt worden. Zoals ritten met kleine dieren of het ophalen van medicijnen bij de dierenarts. Daarom is er een kleiner model ontwikkeld. Door de inzet van deze, kleinere, dierenambulance kunnen wij nog beter en efficiënter werken. Ondanks de kleinere afmeting is de dierenambulance prima uitgerust en direct klaar voor het bieden van (transport)hulp aan dassen!

Wij zijn dan ook ontzettend blij dat we onze dierenambulance geheel gratis in bruikleen hebben gekregen van Stichting DierenLot, die er trots op is dat ze nu ook de dassen kunnen helpen!
Sleuteloverdracht dierenambulance
De sleuteloverdracht van de nieuwe dierenambulance.