De das
Andere zoogdieren:
Inheemse (Nederlandse) marterachtigen
Steun ons:
Wordt gesteund door:

Steenmarter (Martes foina)
Naam: Steenmarter
Klasse: Zoogdieren (Mammalia)
Orde: Roofdieren (Carnivora)
Familie: Marterachtigen (Mustelidae)
Subfamilie: Marters (Mustelinae)
Geslacht: Martes
Soort: Martes foina
Lichaamslengte: 37 tot 52 cm
Staartlengte: 20 tot 30 cm
Lichaamsgewicht: 0,7 tot 2,1 kg
Draagtijd: tot 9 maanden (vertraagde innesteling)
Aantal jongen: 2 tot 5
Zoogtijd: 7 tot 8 weken
Leeftijd: tot 12 jaar
Voedsel: Muizen, spitsmuizen, ratten, jonge konijnen,
egels, vogels, eieren, kikkers, regenwormen, insekten,
bessen en vruchten.
Leefgebied: In heel West- en Midden-Europa, behalve
in Ierland, Groot-Brittanniƫ en Scandinaviƫ.
Leefomgeving: Gevarieerd landschap met bossen,
weilanden, heggen en houtwallen. Als echte
cultuurvolger nu ook in de buurt van menselijke
nederzettingen.
Boeken: Boeken over de steenmarter