Home > Ontdek de das > DVD's over dassen > Sett on the Heath  
Deel deze pagina: 

Ontdek de das

DVD's over dassen

Steun ons:
Doneer Online
Vriendenloterij
Wordt gesteund door:
VriendenloterijStichting DierenLot
DVD

  
Sett on the Heath

Sett on the Heath - voorkant

Voorkant

Sett on the Heath - achterkant

Achterkant

voorkantAchterkant
Titel: Sett on the Heath

Gesproken door: Rodney Goodhand
Gefilmd door: Rodney Goodhand
Uitgever: RMG Wildlife
Type disc: DVD
Genre: Documentaire
Taal: Engels (geen ondertiteling)
Releasejaar: 2008
Speelduur: 55 min.
EAN: 0718122577910
Overige kenmerken: Breedbeeld 16:9, Stereo


Prijs: £ 12,99 (exclusief verzendkosten)
O.a. verkrijgbaar bij: www.rmgwildlife.co.uk

Omschrijving:

"Sett on the heath" neemt een kijkje bij de in het wild levende dieren die te vinden zijn op de heidevelden in het zuiden van Groot-Brittannië. De nadruk ligt hierbij op een van haar meest verborgen dieren, de das. Deze DVD volgt een familie van dassen die zich heeft gevestigd op de heide van Purbeck.
Van de lente tot de herfst, volgen we deze mooie dieren door het jaar heen, waarbij ook wordt gekeken naar enkele andere wilde dieren die aangetroffen worden op heidevelden, waaronder vlinders, libellen, edelherten en vogels.
Gefilmd door de beroemde natuurwetenschapper en filmmaker 'Rodney Goodhand', is deze DVD anders dan andere dassenfilms. Het is volledig gefilmd op klaarlichte dag in plaats van in de schemering, wat het gebruikelijke tijdstip is dat de meeste mensen in staat zijn om een glimp van deze schuwe nachtelijke dieren op te vangen. Het is een waar genot om deze prachtige dieren in daglicht te zien, volledig opgenomen in digitaal breedbeeld.

  De opnamen van dassen zijn gemaakt op een kleine dassenburcht tussen de hoge heidestruiken. De dassen hebben hun natuurlijke schuwheid tegenover de cameraman verloren, maar vertonen behalve eten en zich krabben, maar weinig van hun natuurlijke gedrag. Door het zonlicht zijn de opnamen duidelijk en scherp en komen de dassen perfect in beeld.

Engelstalige omschrijving:

Sett on the heath takes a look at the wildlife found on the heathlands of southern England. Concentrating on one of Britain's most illusive animals, the badger. This DVD follows a family of badgers who have made their home on the heathlands of Purbeck.
From Spring to Autumn, we follow these lovely animals through their typical year, while taking a look at some of the other important wildlife found on heath, including butterflies, dragon flies, deer and birds.
Filmed by renowned naturalist and film maker 'Rodney Goodhand' this DVD is a far cry from other badger films in that it's filmed completely in broad daylight rather than at dusk which is when most people have been able to get a glimse of this shy nocturnal animal. It is a real delight to see these wonderful animals in the daylight, all shot in digital widescreen.